Sider

søndag den 6. november 2011

Det sidste farvel


Opkaldet kom igår kl 19:00. Grith er bevidstløs, er blevet indlagt. Lægen siger: Det er spørgsmål om timer, mere end det er et spørgsmål om dage." Efteråret er kommet.

Efterår


På 3 uger er det bevæget sig betragteligt nedad, fra velfungerende - til hovedpine, dårligere tale, og behov for hjælp til de mest basale ting som toiletbesøg osv. Drengene har accelererende oplevet at deres mor er blevet mere syg og det har været nemmere at tale om hendes sygdom.

Men igår skulle jeg fortælle dem at det var nu. Nu de skulle sige farvel, nu de skulle kramme hende en sidste gang, nu de skulle gemme de bedste minder. Vi besøgte hende i aftes, og inden havde vi stoppet på en parkeringsplads. Krammet og grædt sammen i 20 minutter, og jeg havde sagt hun skulle forlade dem. Lægerne vil ikke gøre mere, så de giver hende morfin for at slappe af.

2004


Det var én af de stærkeste oplevelser jeg har haft i mit liv. At stå med med vores to drenge, og kigge på den kvinde som er deres elskede mor; og skulle sige farvel. At rumme deres sorg.


Hun er ikke død endnu, men vi venter at få besked indenfor de næste par dage. Måske besøger vi hende en sidste gang, hvis drengene får lyst igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar