Sider

mandag den 25. oktober 2010

Under 10% overlever

Hvornår er det tid at tale med ungerne om mor er alvorligt syg? Skulle hun være blandt de 10% der overlever, eller er man blandt de øvrige som lever mellem 3 og 6 måneder?


Efter indgrebet er vævsprøven kommet, og svulsten er nu en type 4 – en hurtigstvoksende kræftsvulst.


Type IV (Glioblastoma Multiforme) har en kedelig statistik, og selvom der er lovende resultater med det nye stof Avistin (Bevacizumab Plus Irinotecan), så taler denne videnskabelige dokumentation for sig selv.






Kurven som starter ved 1.0 er svarende til 100% altså alle som deltog i forsøget og selvom levetiden er næsten fordoblet på denne type medicin, i forhold til traditionel kemo/stråling, ser vi ikke ind i den lyseste fremtid.




Selvom Grith lige er blevet opereret og er svært invalideret af lammelser og taleproblemer – er der fortsat alvorlig aktivitet, og man overvejer enten fornyet kirurgisk indgreb eller Avistin-behandlingen.


Er det tid til at tale med ungerne om den alvorlige udsigt? Jeg og hele familien er i tvivl, og lægerne ved godt det er alvorligt, men med deres meget blandede behandlingsresultater – kan de ikke rigtigt give klar besked.




Heldigvis har familieafdelingen under Roskilde kommune involveret nogle specialister på netop dette felt, og vi skal have en samtale med dem indenfor et par uger – som forhåbentlig kan give os lidt værktøjer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar