Sider

onsdag den 20. april 2011

Vores engel

Hvad sker der med de familier som er i risikozonen for at gå totalt i stykker på grund af sygdom?

I Roskilde kommune tilbyder man rådgivere til særligt udsatte familier. Det gælder både forældre og børn. Hvis jeg skulle nævne én ting (ud over de nærmeste) som har været afgørende i at overleve kaosset omkring ungernes mor sygdom, har det været familiecentret.

Engel


Anner Hammer er socialrådgiver og finansieret alene af offentlige midler. En foranstaltning der skal støtte en udsat familie igennem en krise. Konkret handler det vel om at reducere den finansielle risiko, og at det statistisk set er billigere at handle tidligere.

Ikke desto mindre fungerer denne rådgivning! Anne har været vores engel, månedligt taget en snak med mig og Ewa om det at være forældre til børn hvor mor er syg.

Det er tankevækkende, men halvdelen af tiden går på at diskutere de konkrete udfordringer med ungerne, som formentlig er på niveau med alle andres børns udfordringer – mens den anden halvdel går med at diskutere hvordan man håndtere alle de voksne som SER problemer fordi de kender historien.

Smerte er et vilkår


Det tema kommer jeg til at berøre igen – sætter du nogle (børn/voksne) i bås, fordi de har oplevet noget traumatisk? Måske er det i virkeligheden dét som gør dem syge?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar